Противно на някои съобщения, руският президент Владимир Путин не е предложил

...
Противно на някои съобщения, руският президент Владимир Путин не е предложил
Коментари Харесай

ISW: Путин иска да се разбере със Запада, за сметка на Украйна

Противно на някои известия, съветският президент Владимир Путин не е предложил договаряния на Украйна на 25 декември. В телевизионно изявление Путин съобщи, че не счита, че войната се доближава до " рискова граница " и означи, че Русия няма различен избор, с изключение на да продължи да пази жителите си, преди да съобщи, че Русия " е подготвена да договаря с всички страни ", участващи в спора.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8698
Това се споделя в дневния разбор на обстановката в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Путин не съобщи категорично, че Русия е подготвена да договаря непосредствено с Украйна, вместо това поддържаше подправения си роман, че Украйна - която той просто назова " другата страна " - е нарушила дипломатическите старания на Русия преди нашествието. Дискусиите на Путин за договаряния се концентрираха върху хипотетични полемики със Запада, а не с Украйна, и отразяваха непрекъснатите му обвинявания, че Украйна е просто западна пионка без действителна власт.

Tова изказване не беше отклоняване от тази реторична линия. Путин също по този начин съобщи, че съгласно него Русия " работи в вярна посока ", което демонстрира, че той не е сложил съществени условия за договаряния и към момента желае да преследва максималистичните си цели, написа news.bg.

Изявлението на Путин от 25 декември е част от целенасочена осведомителна акция, целяща да заблуди Запада и да принуди Украйна да направи предварителни отстъпки.

Кремъл не разгласява цялостната стенограма на изявлението на Путин на формалния си уеб страница в контраст на нормалния си модел, евентуално с цел да улесни изопачаването на цялостното изказване на Путин, излъчено в началото на съветски език, и да подчертае неразбираемото му изказване по отношение на договарянията.

Използването на клипа от изявлението на коледните празници от страна на Кремъл може да е и отговор на неотдавнашната реч на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога пред Конгреса на Съединени американски щати в разгара на празничния сезон.

Путин евентуално е смутен от неналичието на поддръжка за войната му в Украйна измежду елитите и може би основава осведомителни условия за национализация на собствеността им.

Путин посочи, че в Русия има хора, които работят само в собствен персонален интерес, когато отговаряше на относително позитивен въпрос в изявлението по отношение на настроенията му към ангажираността на руснаците във войната.

Путин добави, че 99,9% от руснаците биха пожертвали всичко за " родината ". Моментната рецензия на Путин към някои членове на обществото подсказва, че той е фокусиран върху тези, които не поддържат изцяло войната, а не върху тези, които я поддържат.

Подобни изказвания Путин направи и предходната седмица, като означи, че някои предприемачи, които източват съветските пари, представляват " заплаха " за Русия. Изявленията на Путин са в сходство и с подготовката на съветската Държавна дума да внесе законопроект за увеличение на данъчните ставки за руснаците, които са напуснали страната след началото на " специфичната военна интервенция ", евентуално като форма на наказване за отбягване на военните дейности. Кремъл евентуално ще употребява средствата, получени от налога, за финансиране на войната си в Украйна.

Украинските удари по законни военни цели надалеч в съветския гръб не престават да са мотив за невралгия за съветската общественост на военните блогъри. През нощта на 25 декември и сутринта на 26 декември съветски източници започнаха да оповестяват за гърмежи наоколо до авиобазата Енгелс в Саратовска област.

Украинското разузнаване заяви, че руски върховен офицер, обвързван с групата " Вагнер ", е назначен за пълководец на съветския Западен боен окръг (ЗВО).

На 26 декември Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна (ГУР) заяви, че някогашният шеф на щаба на Източния боен окръг генерал-лейтенант Евгений Валеривич Никифоров е назначен за нов пълководец на съветския Западен боен окръг и че Никифоров командва съветската западна формация на силите в Украйна от команден пункт в Богучар, Воронежка област.

Генерал Никифоров има военен опит от 2014 година до 2015 година като пълководец на частите на ЧВК " Вагнер " в Донбас.

Руските и украинските сили продължават настъпателните интервенции по линията Сватово-Кремина.

Украински източници оповестяват, че украинските войски водят боеве край Кременна.

Руски източници настояват, че съветските сили са постигнали лимитирани триумфи североизточно от Бахмут.

Руските сили са траяли наземните офанзиви в западните околности на град Донецк.

Украински военни представители показаха, че съветските сили може би концентрират някои неуточнени сили за настъпателни или демонстрационни интервенции в Запорожка област и че съветските сили се пробват да проведат дребни по мащаб разследващи интервенции за постигане на десния бряг на Херсонска област.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР